• Producent: Biolaven
  • Kategoria: Płyny micelarne

Oczyszczająco-łagodzący płyn micelarny dokładnie pozwala pousuwać nawet wodoodporny makijaż twarzy i oczu.

składniki nawilżające i łagodzące uniemożliwiają wysuszeniu i koją podrażnioną skórę. Olejek eteryczny z lawendy, symbol Prowansji, znany jest ze swoich relaksujących atrybuty. Po zaimplementowaniu skóra pozostaje czysta, świeża i należycie nawilżona.

Olej z pestek winogron – użycie:

  • dzięki wysokiej zawartości witaminy E wykazuje działanie przeciwrodnikowe, hamuje procesy starzenia skóry, sugerowany jest wyjątkowo do skóry dojrzałej,
  • ma cechy kojące i łagodzące, przyspiesza regenerację naskórka i rozświetla cerę,
  • jako delikatny emolient wygładza, lekko natłuszcza i nawilża skórę,
  • przeciwdziała powstawaniu zaskórników, ma działanie tonizujące i przeciwzapalne,
  • ulepsza napięcie i jędrność skóry,
  • z uwagi na to, że jego skład przypomina strukturę lipidową skóry, wzmacnia jej naturalną barierę ochronną.

Olej z pestek winogron / Vitis vinifera seed oil
Otrzymywany jest z nasion winorośli właściwej. Bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych (powyżej 90%), jest bogatym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości. Olej ten jest w całości przyjmowany i wchłaniany przez skórę, nie pozostawia nieprzyjemnie tłustej powierzchni. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, hamuje procesy starzenia skóry, ma parametry kojące i łagodzące, przyspiesza regenerację naskórka i rozświetla cerę. W uwagi na to, że jego skład przypomina strukturę lipidową skóry, wzmacnia jej naturalną barierę ochronną.
Olejek lawendowy / Lavandula angustifolia oil
Głównym ascetyczncem są kwiaty i części łodygi, a jego charakterystyczny słodki aromat o nucie ziołowo-kwiatowej jest prosto rozpoznawalny. Szczególne znaczenie znalazł w aromaterapii, gdyż powoduje fizyczną relaksację ciała, odprężenie i uczucie komfortu. Olejek lawendowy ponadto właściwości antyseptyczne, przeciwbólowe, użytkowany jest przy oparzeniach i zranieniach. Przyspiesza gojenie się ran i uniemożliwia powstawaniu blizn. W kosmetykach sprawdza się w pielęgnacji cery trądzikowej, zniża łojotok, stymuluje wzrost nowych komórek, łagodzi objawy egzemy. Jest jednym z nielicznych olejków eterycznych, które można stosować bezpośrednio na skórę, bez konieczności rozcieńczania.
Sposób wykorzystania: Preparat nanieść na płatek kosmetyczny i delikatnie przetrzeć skórę twarzy, szyi i dekoltu.usunąć makijaż oczu, na zamkniętej powiece przytrzymać nasączony płatek i ściągać w kierunku rzęs. W razie zapotrzebowania czynność powtórzyć.

komponenty: Aqua, Coco-glucoside, Glycerin, Panthenol, Vitis Vinifera Seed Oil, Lactic Acid, Sodium Lactate, Benzyl Alcohol, Lavandula Angustifolia Oil, Dehydroacetic Acid, Silica, Parfum


objętość: 200 ml

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Płyny micelarne